TRÄNARNA

Ultimateprogrammets huvudtränare har daglig kontakt med eleverna, som tillsammans med specialtränarna skräddarsyr ett program för varje elev. Slutligen har vi ett tätt samarbete med internationella gästtränare och partners på allra högsta nivå.

GÄSTTRÄNARE

SAMARBETSPARTNERS

Huvudtränare

Mattias Ahlgren

Mattias har mer än 20 års erfarenhet som elittränare i såväl Sverige som internationellt. Sedan 2015 är Mattias huvudtränare i Kockums Ultimate. Mattias är huvudansvarig instruktör för ultimateutbildningen på MIG, och håller i de dagliga träningspassen.

Specialtränare, fysik

Hanna är meriterad från spel med landslag och klubblag på högsta nivå. Med bakgrund i friidrott har Hanna värdefull insikt i hur ultimatespelare kan arbeta med fysisk träning. Hanna är dessutom en stark resurs i arbetet med Spirit of the Game och jämställdhet på och utanför planen.

Specialtränare, teknik

Johan Gehrisch

Johan har spelat i U20 och U24-landslagen, men satsar numera seriöst på discgolf. På kort tid har Johan etablerat sig som en toppspelare i Sverige, och på golftouren är han är känd för sin fina teknik – i synnerhet med ett bra tryck och precition i de långa kasten.

Specialtränare, taktik

Elsa Regnéll

Elsa har meriter från spel i EM, VM och US Nationals, och blev utsedd till Årets Ledare 2017 för sitt arbete med hemmaföreningen Akka. Elsa har färsk erfarenhet av mixed på absoluta toppnivå efter spel i mixeddivisionen i US Nationals 2017. Där vann Elsas lag Spirit of the Game.

Gästtränare

Laurits Hjermitslev (DK)

Laurits är ett av de nya, unga stjärnskotten i Europa. Laurits spelar dagligen i KFK i Köpenhamn, och är också coach för det danska U24-landslaget. Laurits spelade klubb-VM (kvartsfinal) och EUCF (tvåa) 2018 med La Fotta från Bologna.

Gästtränare

Davide Morri (IT)

Davide ligger bakom det italienska U24-landslagets framgångar och är mannen bakom att Bologna är Europas främsta stad för ultimate. Davide kommer berätta om hur man startar och driver en lyckad ungdomssatsning,

Gästtränare

Bex Forth (GB)

Rebecca "Bex" Forth har över 20 års erfarenhet som spelare, kapten och coach från bland annat engelska landslaget och Eurostars. Bex är har bred kunskap om det som krävs för att ta sig till toppen som elitspelare – och sen stanna kvar.

Gästtränare

Stefan Rekitt (DE)

Stefan har arbetat med de bästa coacherna i USA, bland annat sex år med Boston Ironside (amerikanska mästare 2016). Stefan samarbetar med MUG om förberedelser, coaching och taktik på internationell elitnivå.

Partner, träning

CUT (USA)

CUT (Competetive Ultimate Training) är ett clinic-program där toppspelare som Dylan Freechild (Sockeye) Jonathan "Goose" Helton (2 x AUDL MVP) håller i utbildningarna. CUT besöker MUG för en tvådagarsclinic i slutet av augusti 2019.

Partner, träning

NUTC (USA)

I samarbete med det tyska ultimateförbundet håller NUTC sitt andra Global Ultimate Training Camp i november 2019 i Malmö som en av orterna. Det första GUTC hölls i Tyskland i april 2018 med bland annat Leila Tunnell (Brute Squad) och Jimmy Mickle (PoNY) som instruktörer.

Partner, utrustning

Universe Point (USA)

Universe Point tillverkar skor specialanpassade för ultimate, UP har nått stor framgång i USA där de bland annat förser spelarna i AUDL med skor. Samarbetet med MUG är för att erbjuda eleverna skor lämpliga för vår sport och som därmed medverkar till att minimera skaderisk.

Partner, utrustning

VC Ultimate (CAN)

VC Ultimate har under drygt 20 år specialiserat sig på kläder till ultimatespelare. Samarbetet med MUG är för att eleverna ska få bästa möjliga förutsättningar att träna och tävla utomhus även under de tämligen hårda förhållanden som råder i Sverige. 

HUVUD- OCH SPECIALTRÄNARE

Bilder från USM i Eksjö 2018. Foto: Liam Persson.
MENY
ULTIMATE som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) på MALMÖ IDROTTSGYMNASIUM