SKOLAN

"Det bästa med Malmö Idrottsgymnasium är att man smidigt kan ägna tid till idrot­ten man älskar i samband med skolgång och att man går med personer med liknande ambitioner."

Erika Wärff
Naturvetenskapsprogrammet
Om Malmö Idrottsgymnasium

Vårt motto är "från idrottsklass till världsklass." För oss betyder det att vi ger våra elever kraft att växa akademiskt, idrottsligt och som personer.

 

Hos oss har du som elitidrottselev möjlighet att kombinera ditt aktiva idrottsutövande med din gymnasieutbildning. Malmö Idrottsgymnasium är regionens ledande idrottsgymnasium med tydligt fokus på idrott på skolans villkor.

Kombinera skola och idrott

Här möter du engagerade lärare och tränare i en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat.

 

Du lär känna många nya idrottsintresserade människor och får vänner för livet! Skolledare, lärare och övrig personal har förståelse för din situation och vill att du som idrottselev ska kunna nå bästa möjliga resultat – både i skolan och inom din idrott.

Inspirerande
studiemiljö

Vår skola ligger på Swedbank Stadion och här samlas elever, oavsett program eller idrottsgren, under ett gemensamt tak. Vår skola ligger i en lugn miljö i det unika stadionområdet.

 

Lokalerna är nya, fräscha och inredda med de senaste digitala hjälpmedlen. Ditt schema anpassas för att du ska kunna kombinera skola och idrott.

Bilder från USM i Eksjö 2018. Foto: Liam Persson.
MENY
ULTIMATE som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) på MALMÖ IDROTTSGYMNASIUM